Sunday, October 28, 2007

Ponovno nazaj za tipkovnico

Saj ne da bi me kdo pogrešal, pa tudi sam nisem imel časa pogrešati svojo blogerijo ampak vseeno. Ponovno se vračam po dobrem mesecu odsotnosti.

Dogajalo se je marsikaj in veliko tega. Prehod v novo študijsko leto je prinesel najrazličnejše novosti, med njimi je bila najbolj frustrirajoča zmrznitev računalnika - neki Trojanček mi je uspešno zbrisal driverje od diska in samo moj računalniški guru čez ulico (hvala Miran) mi je pomagal da nisem ostal brez podatkov in mojega nekajletnega dela.

Ta konec tedna sem reživel na letni konferenci Hrvaškega politološkega društva (www.politologija.hr), kjer sem obnovil stara prijateljstva in srečal nekatere nove ljudi (Hvala svima i nadam se da se uskoro opet sretnemo).

V vmesnem obdobju sem bil na nekaj lepih koncih Slovenije - slike sledijo. Preživeli smo prvi korg predsedniških volitev. Pri čemer pozivam vse zavedne državljanske blogerje, da se udeležijo tudi drugega kroga oziroma predvsem drugega korga - ker nam ni vseeno.

Počasi sem začel uresničevati tudi svoje akademske načrte o produktivnem podoktorskem letu in napovedujem vojno na vseh frontah. V tem kontekstu imam prvi preiskusni kamen v torek v okviru izvolitvenega predavanja.

Ostale drobtine ostajajo zaenkrat skrivnost, ki bodo prišle na plan ob najbolj neprimernih trenutkih.

Se tipkamo.

2 comments:

Anonymous said...

Ja zgodila se je tudi gonja proti prof.Lukšiču, zdaj celo ljudje iz teološke fakultete zbirajo podpise za peticijo "Zahtevamo Lukšičev odstop".

Tako da lahko podpišeš protipeticijo - torej v podporo Igorju Lukšiču in njegovemu delu na univerzi: KLIK

LP

Anonymous said...

Hvala za ta dodatek. Glede na to, da mi je v osnovi jasno kako težko je dobiti nekatere podatke še posebno v tistih segmentih družbe, kjer je nemogoče drugače kot z neposrednim opazovanjem. Sam sem podobno metodo uporabljal v okviru javne uprave pa pri neki bolj nepoltični temi. Ampak podpiram vsakršno inovativnost v raziskovalnih metodah - kar se pa tiče prepletanja njegovih različnih vlog pa zaupam, da je dovolj kompetenten strokovnjak, da bo svojo politično dejavnost v akademski karieri dajal na stran. V času, ko sem še sam poslušal njegova predavanja nisem nikoli imel občutka, da na študente pritiska s vojo politično funkcijo.