Thursday, January 20, 2011

selektivni spomini neštetotič

Citat s spletne strani žurnal 24: " Prvak SDS Janez Janša pa je dejal: "Navodila Clintonove se berejo kot pravljica v primerjavi z navodili, ki so jih včasih imeli v uslužbenci SDV.""


v okviru okrogle mize o wikileaksu je padla še ena kalimerovska izjava, ki kaže na to, da Slovenija še ni opravila s svojo polpreteklo zgodovino, niti v debatah, ki so namenjene prihodnosti. Izgleda, da je edina "pametna izjava", ki jo je bilo vredno povzeti iz ust JJ točno ta, žal so novinarji pozabili pripisati "prvak SDS in nekdanji član ZSMS JJ". Iz tega sledi, da je precej pogosto pomembno zakaj nekoga povabimo na določeno srečanje in na podlagi kakšnih referenc (ker z vidika strankarske politike, debata ni bila uravnotežena) verjetno pa bi JJ v tem kontekstu bolje predstavili, kot nekdanjega obrambnega ministra (pri čemer bi se moral osredotočiti na obrambne aspekte pojava wikileaks) ne pa na obračunavanje z osebnimi strahovi iz preteklosti. In še retorično vprašanje: "kako JJ ve kakšna so bila navodila SDV, če so po njegovih besedah zaprli dostop do tega dela arhiva in če ti dokumenti niso bili nikoli v njegovih rokah??" Je bil zraven? - trdil bo, da ne. Mu je kdo povedal? - Ljudje govorijo marsikaj -tudi JJ. Je vseeno dostopal do arhiva? - zakaj ne razkrije original dokumentov? - s tem bi lahko morebiti pridobil nekaj kredibilnosti pri ljudeh kjer obstaja razloček med političnimi floskulami in argumenti.

en sam zaključek - kalimero, ki razdvaja narod!!!! dokler bo tako bomo še vedno vsako politično debatoz dobrim nastavkom končali pri obtoževanju kakšne barve je bil kdo 1960.

3 comments:

Rok said...

Ob naslednji volilni kampanji pa bomo zopet gledali jumbo plakate z napisi "SKUPAJ za boljši jutri", vse pa bo še vedno, kot "včeraj".

Anonymous said...

Vse drži, kalimero zagotovo, ampak kako JJ uspe s svojimi lažmi prepričevati toliko ljudi v SLO? Kam nas to pelje?

Uros Pinteric said...

@Anonimni: politični spomni slovencev je podoben spominu zlate ribice, nardni značaj nam pa preprečuje, da bi se ukvarjali z resnimi temami ne pa s političnimi spletkami te ali one strani. Kam nas pelje - a ni očitno kje smo - razlika med Slovenijo in Egiptom je samo v tem, da pri nas po dveh kamnih v zgradbi parlamenta vse zagrabi panika in se pokesamo. Ekonomsko sranje je pa tako, da nas lahko reši edino to da politično elito izvozimo na Kitajsko - vsakemu za popotnico dodamo zavojček mamil in vmes izvolimo absolutno novo oblast - lustracija je sicer slaba zadeva vendar to kar počne politika danes (vseeno katera)je enako kot da bi to počel kdorkoli drug brez političnih izkušenj.