Monday, February 19, 2007

argument moči in moč argumenta

Evo, drugi doktorski seminar je mimo - ena tisti predzaključnih obveznosti, kjer naj bi človek dobil zadnje napotke pred oddajo končne verzije v postopek za zagovor. Formalno.

Prvi problem: od oddaje prvih izvodov je za izvedbo seminarja načeloma na voljo en mesec - uspešno se je raztegnil na mesec in pol - razlog: izvajanje politike moči

Drugi problem: nekdo, ki niti ne prebere naloge in nima vsebinskih pripomb odloži proceduro za vsaj nadaljni mesec - pravi razlog: zadeva je bila pripravljena "kakor" prehitro. Ne glede na to, da se je prej celotna komisija strinjala z oddajo naloge v proceduro.

Pripombe na seminarju - sprejemljive, vredne upoštevanja ali pa pojasnila. Žal ne morem izvesti 200 telefonskih anket če ena traja približno 10 minut in še nekaj minut prej za iskanje ustrezne osebe in prelaganje odgovornosti - ko bo to krila fakulteta bo jih pa toliko.

Ironija primera: pred 27 letom dve objavi v SSCI (najvišji rang znanstvenih revij na svetu in preko 60 vpisov v bibliografijo v 5 letih).

In potem se človek ponovno spomne besed "Doktoriral boš točno takrat, ko se bo komisija tako odločila - soglasno".

Pa naj še kdo reče, da v akademskem svetu moč argumenta prevladuje nad argumentom moči.

No comments: