Thursday, November 22, 2007

Na jetra mi gre...

To, da si ne vzamem časa za nekatere zabavne malenkosti, kot je na primer tekoče beleženje navidezno zanimivih stvari okoli mene. Pa vendar - v zadnjih 14 dneh sem opazil nekaj stvari, ki me motijo in bom z njimi težil.

1. Zakaj ne maram slovenskih prometnih predpisov. Dnevna pote me vodi v Novo mesto in na cesti sem videl že marsikaj (občasno celo kaj doživel ampak OK). Policijski avto na normalni jutranji vožnji podolenjski avto cesti sem izgubil na ravnem delu izpred oči skoraj v trenutku pa čeprav sem vouzil preko omejitve in oni niso bili na nujni vožnji. In potem, si me bo isti mandeljc ob kaki priložnosti upal ustaviti za prekoračitev hitrosti 10km/h, mi nabil kazenske točke in me olajšal za znesek, ki nekaterim Slovencem predstavlja mesečni osebni dohodek. Hvala za tovrstno enakost državljanov in zgled slovenske policije.

2. Višnjegorski klanec - ponovno nekaj praskajo cestarji - že cca. 14 dni: Zvečer peljem proti Ljubljani in tam kjer je odprt samo odstavni pas je nek kreten od delavcev pustil pol-odprta vrata na gradbišče - ja zakaj za vraga jih ni odprl do konca da bi zapirala tudi edini obhodni pas. In potem si bojo ponovno izmišljevali, da evropske ocene o nevarnosti in slabi označenosti delovišč na cesti niso objektivne. Včasih me ima da bi koga nalimal na zid lastnoročno.

3. Zakaj ne bom kupoval pri Hervy Norman - prvič, ker imajo v drugih trgovinah enako ali vsaj za silo dovolj podobno robo bistveno ceneje ampak to je več ali manj vseeno. Resnični razlog je, da njihovi dostavljavci opreme ogrožajo na cesti sebe in druge. Na ljubljanski obvoznici je njihov dostavni kombi - na veliko poslikan z logotipom in podobnimi jajci (drugače mislim da bela IVECO gajba)ob 19h peljal z eno samo delujočo lučjo. Zadnjo desno (to da na avtu crkne luč je razumljivo) to, da pa deluje samo ena je pa višek malomarnosti in neodgovornosti. In podjetje, ki svoje produkte zaupa tovrstnim dostavljavcem žal ni vredno mojega zaupanja in denarja. Pojdite na www.kolesarcki.si in se prijavite za osnovni tecaj varnosti v cestnem prometu za najmlajše - za začetek bo dovolj - ker verjetno za uradni CPP še niste zreli.

4. Vsak, ki se bo poskušal mimo mene vriniti na semaforju, kjer kolona čaka za zavijanje frajer pa pripelje po pasu za drugo smer in potem izvaja manevre bo deležen glazbene spremljave ter možnosti da bo letel s ceste. Danes je to skoraj poskusil voznik Porschejevega terenca, ki je mislil da bo se bo mimo 500 m kolone odpeljal naravnost v križišče potem pa meni nič tebi nič zavil na levo na Vojkovo je moral malo počakati. Sicer je potem peljal za mano ker nekateri vozniki ne ločijo med vljudnostnim dovoljevanjem, da se nekdo normalno s strani vključi v kolono ter idioti, ki mislijo, da dobr avto dovoljuje pozabljanje na cestne predpise in najosnovnejšo cestno etiko.

5. Mečkači, ki ne vedo zakaj je na avtocesti pospeševalni pas in kako se uporablja usmeritvene pasove.

Ok tole se je nabralo pa še kaj bi se nšlo pa se mi ne da trenutno razglabljat o politiki ter idiotizmu nacionalnega nivoja. In ker trenutno poteka razprava o tem kam s cigaretnim zakonom - ena sama rešitev za vse - cigarete po 6-7 € in kogar dobijo da uvaža iz tujine 3 leta zapora minimalno. Del tako pridobljenih sredstev gre v zdravstvo direkt (ne preko kake posredniške družbe ala KAD oziroma SOD ki denar večinoma zgubi - drugo gre pa lahko za raziskave in razvoj. Tako lai tako pa tega denarja ne bo tako veliko, ker bo 70 % ljudi nesposobnih tekoče kupovati cigarete.

No evo pa imamo en kratek pregled. Pripravljajo se tudi nove stvari - velike - zelo velike ampak o tem kasneje.

No comments: