Friday, November 9, 2007

Nizki udarci - v lastna jajca?

Zadnje čase smo priča povečanju negativne kampanje v slovenski politiki proti vsemu. Zadnji primer je ustvaril celo SiOL, ko je polemiziral (vsaj glede na to da je naveden kot vir besedila) s Turkovo ekspertizo za obrambno ministrstvo in poskuša dokazati, da je Turk (mimogrede Turk je predsedniški kandidat - če kdo ne ve zakaj je to tako pomembno), del svoje ekspertize uporabil tudi za svojo knjigo za katero je prejel subvencijo za tisk. Kaj smrdi:

1. To da nekateri ne vejo, da večina avtorjev, ki so vsaj po pomoti zajadrali v akademske vode navadno del preteklih tekstov uporabi tudi za naslednje- ker pač peljejo neko idejo.

2. da to počnejo- mo v copy/paste varianti, ker so to pač naši teksti in če je nekaj dobro in uporabno se pač to uporabi.

3. SiOL je pozabil, da z 10 odstavki kjer noben ne presega pol strani - in edini morebiten očitek ki ostaja je da avtor ni navajal samega sebe, kar pa ni ravno največji greh.

Tovrstnih poskusov diskreditacije je še veliko (primer Lukšič - kjer se vmešava neka poslanka, ki po dostopnih informacijah ni uspela niti diplomirati - in to na fakulteti ki je očitno povezana z RKC), poskusi politizacije osamosvojitvene zgodovine (ponovno glede Turka, kjer je tudi starosta Slovenske demokracije, prof. dr. France Bučar jasno povedal, da je Turk deloval za Slovenijo,

Vse to in druge pasje bombice pa omogočajo predvsem to, da se govori o levi politični opciji, ki v duhu svoje spravljive obrambe dodatno pojasnjuje svoja stališča z bistveno več argumenti, kar se bo verjetno dolgoročno izkazalo kot dobro. S svojo nekonstruktivnostjo si aktualna oblast koplje grob s pospeškom. Lahovnik je povedal veliko resnico ko je rekle, da Peterletov tabor grabi panika - pa verjetno širše. Nič narobe v resnici ampak, koristi pa najmanj državljanom. Upamo, edino da bo naš spomin presegel spomin zlate ribice in da bomo volili na podlagi ne-uspehov preteklega mandata in ne na podlagi političnih floskul.

6 comments:

Danilo said...

Da bo Türk res Türk in ne Turk ali Tuerk ali celo Turek:

stisneš AltGr in ? (istočasno!)
stisneš u (BREZ AltGR)

Namesto u je seveda lahko kakšna druga črka (ä,ö,ë)

Gre pa tudi tako:
alt+0252

(držiš tipko alt in natipkaš na numeričnem delu 0252 - ko spustiš, DOBIŠ)

Lepo ne?


Še to: kontrolna tipka AltGr je spodaj desno - prva od najdaljše tipke.
Če ste na nestandardni tipkovnici (prenosniki)- snif, snif - iščite, študirajte!

Danilo said...

In šŠe to:

AltGr=ctrl+alt

ali na dolgo - če ni tipke AltGr stisnemo ctrl in alt istočasno.

Totalno zgubljene duše, pa lahko natipkajo v Wordu (vstavljanje/simbol) in skopirajo sem.

ü ... tako!

Voila!

Anonymous said...

Hvala za kometar in navodilce. Res je da sem glede tega ü precej lev, ker kombinacija z ctrl+alt oz altgr ne funkcionira - preklaplat med standardno in numerično tipkovnico se mi pa ne da. Upam, pa da ni kje Turek - ker to pa res ne pristoji - ampak vsak človek se lahko zmot.

Danilo said...

Brez "panike":

Zguglal sem( site:www.daniloturk.si turek):
na daniloturk.si ni Turka. :-))))

========
Glede tipkovnice: si na prenosniku?

Če nisi, me pa res čudi, da nagaja. Poskusi alt+64. Dobiti bi moral @, ki je še bolj nujna zadeva kot ü, sploh za one od Peterleta <:-))). BTW: tudi na peterle.si ni Turek-a! Še ne, hihi.

Ali gre?

Mogoče to nagaja: stipkati je treba tudi 0, torej alt+0252 (in držati alt ves čas tipkanja)

Hudič, lucifer, vrag, belcebub, zlodej in peklenšček. Če sedaj ne gre, se predam. Zaenkrat, ker ni cajta.

Danilo

Anonymous said...

Gre gre - ja na prenosniku sem drugace in AltGR lepo počiva desno od preslednice, in tudi na podlagi kode (alt+0252)deluje - ker pa je numerična tipkovnica prekrita s teksovno. in potem je procedura FN+numlock in potem alt+0252 - to je pa že preveč tipkanja, da bi ga uporabljal. Afno mam pa rešeno tko kot je treba altgr+v - ker jo rabim še za kaj drugega kot za politične obračune ;))) S preglasi se bom pa verjetno v nedeljo nehal ukvarjati, če ne bo novi predsednik počel prevelikih neumnosti ;)) In če lahko sam preživim da mi e zamenjujejo z a (brez preglasov in z nekaj razlike med tipkama na tipkovnici potem tudi dotični gospod T. ne bo zato nič manj ali pa nič bolj predsednik ;))

Danilo said...

Ja, prenosniki so pač mojstri zase. Razen tistih, ki so dolgi kot lokomotiva in imajo vse, kar imajo veliki.

"ü" pa seveda pride prav še kje. Z njim zajebavamo MB (ne brati megabajt, ampak Maribor) župana.