Sunday, December 16, 2007

Oliver Dragojević

Letošnje leto je bilo po dolgem času leto koncertov, takšnih in drugačnih. Ne bom si odpustil odsotnosti z Rolling Stones v Beogradu ampak dobro. V vsakem primeru ne pomnim, kdaj sem nazadnje v enem letu bil na treh različnih koncertih in vedno užival. Na zbiljski noči je bil Pop Design, ki seveda ni ravno na odmet (vsaj njihovi starejši komadi so popolnoma zadovoljivi za moj okus), na kranjski noči sem uspel slišat Lovšina in glede na trenutno situacijo v državi je Bandera Rosa več kot aktualna protiutež.
No, včeraj sem pa po ne vem koliko zamujenih priložnostih, ponovno v Kranju, uspel šlišat in videt zame enega najboljših (vsak ima svoj okus) hrvaških pevcev - Oliverja Dragojevića. Če verjamemo podatkom na wikipedi-i je dečko star 60 let in cca 2000 polsušalcev je v nabiti športni dvorani na zlatem polju pelo z njim praktično od začetka do konca. Vmesne bedaste vložke napovedovalca in neprerpičljive predstavnice Slovenije na Evroviziji 2007 lahko pozabimo, Oliver pa je bil definitivno presežek, ki obvalda publiko in, v kolikor dejansko ne poje na "play-back" tudi lastno petje in igranje. V nasprotnem primeru pa vsaj prepričljivo imitira. Vsekakor je bilo vredno tistih dobrih 20 € za skupno 2,20h trajajoč koncert, ki je imel edino pomankljivost v pomankanju še večjega števila njegovih starih klasik.


5 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Oliver Dragojevic je res najvecji hrvaski pevec. Prakticno vsak njegov komad postane uspesnica. Skoda, ker mi ni uspelo biti na njegovemu koncertu, racunam na naslednjic.

Anonymous said...

O jest sm ga pa včeri na Prešercu poslušala :) Tko ene 30 stopinj več bi mogl bit, pa še kako morje zraven :) :) :) He's good!!!

Anonymous said...

No mene na sploh vedno bol fascinirajo pojoči fosili - ker v poplavi instant hitičev je res dobr videt kaj pomen duša glasbenika. A še kdo ve za be-pop - kaj je z njimi - bl mal se mi zdi ane - tukaj pa nekdo dejansko cel življene živi od muske pa vrjetn ne glih slabo.

Anonymous said...

Good brief and this post helped me alot in my college assignement. Thank you for your information.