Sunday, June 14, 2009

Policijsko herojstvo

No pa imamo še en veliki dogodek, ki bi moral nekaj ljudi stati položaja ali službe (lahko oboje skupaj). Karkoli se je dejansko dogajalo, če ni šlo za nasilje, je z vidika posameznikovega dostojanstva nedopustno ukrepanje ki so ga izvedli. Zakaj ne zapelnijo zvonov (ker me moti da mi dnevno na 15 minut nabija), zakaj ne odpeljejo na zaslišanje Golobiča (ker je poskusil nategniti medije), zakaj ne ... Stvari se odvijajo v smeri, da nas bodo na koncu lahko aretirali ker bomo prdeli med kulturno prireditvijo in nas preganjali zaradi samozadovoljevanja (vsak drk je ubit potencialni otrok) - živela demokracija, bog nam jo odpusti.

Ja ja izvajali so svoja pooblastila - 3 lokalni frajerji, ki so se hoteli zgledovati po enako teksaških preostalih kolegih, ki so zadnje dni polnili vrstice tiska s svojimi prijemi so dosegli svoje 5 minut slave. In mi se jim ponovno pustimo. Obstajata dve varianti, ali bo na enkrat vsem prekipelo (in takrat bomo imeli Trg nebeškega miru - zadnja ravnanja policijie kažejo na to, da bodo brez pomisleka po potrebi tudi streljali. Ali pa bomo morali začeti sistematično izvajati državljanske ukrepe, ki bodo policijo postavili tja kamor sodi - na mesto varuhov državljanov ne pa samopašnih idiotov s pomankljivo izobrazbo (predvsem ne razumejo konceptov demokarcija in človekove pravice), ki iščejo pozornost, kjer je le mogoče.

Vsakič posebaj, ko razpravljam o ravnanju slovenske policije sem bližje k temu, da bom začel namesto tehtnega javnega premisleka sistematično psovati in pozivati k nelegalnim dejanjem. In upam samo, da je med samimi policisti nekaj poštenjakov, ki bodo zoper svoje omejene kolege dvignili orožje in sčistili nesnago s kompleksom manjvrednosti in vzpostavili nek nivo kvalitete policijskega dela v razmerju do državljanov ne pa zgolj do države oblasti in proračuna.


No comments: