Wednesday, May 19, 2010

Študentski protesti - tega si nismo zaslužili

Zgodilo se je. Končno. Pametni analitiki bodo sedaj kak teden preračunavali ali je bilo na študentkih protestih 3, 5, 8 ali morda 10.000 študentov in dijakov. Dejstvo pa je drugje. Slovenija ima cca 100.000 študentov + ogromno maso različnih dijakov. Če verjamemo podatku, da jih je bilo nekje okrog 8000 na protestu in če pogledamo, da je kot kaže zgolj manjši del teh odkorakal na mesto, kjer bi se morali protesti dogajati (pred vrhovno institucijo sprejemanja odločitev) in je le manjši del teh za izraz svoje stiske uporabil skrajna sredstva - si res nismo zaslužili tega.

Sindikalne pi...de se niso primaknile zraven, čeprav je od teh ljudi, ki zahtevajo delo odvisna njihova pokojnina, politika se je od protesta popolnoma distancirala - opozicija v tem kontekstu s svojo molčečnostjo še nikoli ni tako podprla aktualne vlade v njenem socialne mesarjenju v imenu krize. Iz Braičevićevih psov so naredili celo dramo, ko pa gre za vprašanje slovenske prihdnosti pa utihnejo - saj transparenti tudi njim sporočajo, da so ničvredni. Precej podobno je tudi s študentkso organizacijo - dokler se samo laja so glasni, ko pa nekdo ugrizne pa niso lastniki tega psa.

Gospe in gospodje, Grčija je samo 1000 km preč in zgledi vlečejo. In jeb....ara gospoda dežele na idiotski strani alp, kako je mogoče da se vrhovno načelo demokratičnosti zmerja z vandalizmom. Ker vam ustreza. Tako kot vam ustreza, da je vsak potnik ob vstopu na letalo lahko obravnavan kot kriminalec, tako kot vam ustreza, da je vsak državljan predmet popolnega nadzora oziroma lahko to postane. Zato, ker je pozicija moči katero zasedate preveč vabljiva, da bi se ji odpovedali - pa ne zaradi plač, to je zgolj napitnina, ki jo lahko zafrčkate za kofe in čike. Ne, ne pozicija na kateri sedite, od prvega ministra do zadnje poslanke opozicije vam omogoča rovarjenje po polit-ekonomskih kanalih Slovenije. Kako simptomatično, ko na razpravi skupaj sedijo Janez Janša(SDS-ov čistilec tajkunov), Igor Bavčar (LDS-ov tajkun), ali pa kdo drug. Pa naj ne bo razumljeno narobe, vsak na tej poziciji bi ravnal enako. Dejstvo pa je, da vam je samo nekaj študentkov pokazalo resnico, zato ker so drugi bili pi..de. Samo srečo imate, da je Slovenija tako jebeno medsebojno skregana, da ni sposobna učinkovite akcije z družbenim sporočilom. V kolikor bi sindikati in študentje uspeli nastopiti skupaj in se organizirati na nekoliko bolj odločen način potem, ne samo da bi lahko ukinili slovensko vojsko, ampak bi se ukinila sama od sebe.

Nasvet demonstrantom: naslednjič - če bo še kaj poguma, namesto palic vzemite megafon in uporabite klasične metode prepričevanja nasprotnika - z dobro motivacijo bo policijski kordon zamenjal stran - samo razložite jim, da je njihova plača preveč jebeno nedostojna, da se nastavljajo granitnim kockam. Argument moči naj zamenja moč argumenta.

In sporočilo tistim, ki trdijo da ljudje ki mečejo jajca ne morejo biti lačni:
1. Ljudje, ki so metali jajca niso zahtevali pesti riža temveč življensko priložnost - asshole.
2. Jajca, lahko dobi doma kar nekaj študentov, vendar z njimi ne more plačati študija - kvečem če jajca uvedemo namesto evra - velike razlike tako ali tako ni - S tem, da z jajci bom lahko plačal tudi v državah kjer z evri ne morem.

In zato bo živel Tovariš Tito - ker je luč socialnega čuta v času vsesplošnega modernega sužnjelastništva. Tisto čemur se nekateri velmožje bedasto javno čudijo in si ne priznajo. S takim upravljanjem države, bo Titov grob kmalju drugo največje slovensko romarsko središče za tistim na Brezjah. Na Brezjah bomo molili za čudež, na Titovem grobu pa prosili za razsodnejšo oblast.

PS: Ta spis naj se ne bere kot traktat ene politične opcije proti drugi ali kaj podobnega, ker to ni. Je zgolj kritika obstoječe družbene ureditve temelječe na fatamorganski demokraciji oziroma sodobnemu kapitalističnemu totalitarizmu.

No comments: