Tuesday, August 24, 2010

Slovenija ima...

Talent in še marsikaj drugega. Med drugim pa končno neko sodobno gradivo za začetnike na področju kuščarjev v slovenščini. Čeprav pripadam drugemu sklopu znanja, me je hobi prevzel do te mere, da se nisem mogel upreti skušnjavi in poskušam zapolniti knjižno verzel na tem področju.
Tako je nastala 112 stranska barvna brošura z veliko lastnega slikovnega materiala, ki bo pomagala odgovoriti na nekatera ključna vprašanja o kuščar-teraristiki. Odzivi do sedaj - različni. Knjiga je začetniška, definitivno, notri je tudi nekaj vsebinskih in slovničnih pomankljivosti, na katere sem bil opozorjen naknadno. Moj odgovor je - zakaj tisti, ki imajo več znanja na tem področju do sedaj niso pripravili takšnega gradiva, zakaj sem moral kupovati gore nemške literature, iskati po svetovnem spletu, selekcionirati in zbirati informacije če sem začetnik.

Cena - kakor za koga - 30 evrov je uradno - preveč ali premalo. Glede na to da sem za nakup tuje literature zmetal cca 1000 evrov in vsaj dodatnih 500 za bencin + da sem tisk pokril iz lastnega žepa - ni pretirana. In definitivno je vredno dati 30 evrov za pripravo na nekaj kar vas bo stalo 300 evrov, če vam teh 30 evrov stroška pripomore, da bo vaš novi ljubljenček preživel.

Kdor želi knjigo naročiti se lahko obrne na ckzks.center@gmail.com in se bomo dogovorili.

No comments: