Monday, February 14, 2011

jebanje naše geodetske uprave

Verjel sem da je državna uprava sposobna urediti nekatere storitve v skladu z reformno umeritvijo novega upravljanja javnega sektorja (za vse neposvečene: prijazno do državljana v osnovi). Pa zgleda, da je edina zadeva pri kateri se ji težko zalomi širitev upravnega aparata in zagotoavljanje nadzora z elementi represije. Vse ostalo je še vedno na nas.

Tako sem uspešno dobil dopis na mojo podjetniško dejavnost o izračunu vrednosti nepremičnin datiran na 2.2.2011, ko je potekel rok za pritožbo na vrednost nepremičnine. Po njim znanih podatkih torej firma s sedežem na poštni številki 5263 poseduje stanovanjski prostor v izmer 59,29 m2, v območju katastrske občine 1722 Trnovsko predmestje (del Ljubljane) z ocenjeno vrednostjo 150.205 evrov. upravnik pa naj bi bil Metalka stanovanjske storitve.

Glede na to, da po dostopnih podatkih ta prostor pripada neki drugi firmi - domnevno (torej lastništvo pač ni jasno), državna uprava sedaj izvaja nek sistem poskusov in napak, z namenom ugotovitve čigav je dejansko prostor oziroma ali ga v nasprotnem primeru lahko zapleni v lastno korist. Pod celo zadevo je podpisan g. Aleš Seliškar, generalni direktor GURS - verjetno mu mora biti precej nerodno, da za davkoplačevalski denar vodi skupino nesposobnih ljudi, ki ne znanjo pri vseh evidencah in upravljalcih stavb in informacijah, ki jih dobite od prvega soseda na vasi sestaviti informacije, komu kaj pripada. In sedaj jim izvolim dopis za svoj lasten davkoplačevalsi denar poslati nazaj v domiselni kuverti, kar bo državo stalo nekaj centov, ki bi jih lahko namenila za dvig izobrazbe v Sloveniji, čeprav bi sodeč po teh pojavih bolj sodil ineligenčni test za zaposlene v določenih institucijah, katere plačamo iz lastnega žepa in jih imenujemo država.

Fuck off pa taka država.

2 comments:

Anonymous said...

Nekdo, ki uporablja psovke in vulgarne besede kakor tudi neotesane besedne zveze pove zelo veliko o sebi ter načinu razmišljanja. Vsekakor pa to ni oseba, ki bi jo lahko imeli za intelektualca. Še tako klena misel izgubi smisel. Upam, da to ni bodočnost naše družbe.

harry said...

Ne, bodočnost naše družbe je bistveno bolj zaskrbljujoča, ker je v rokah tistih, ki uporabljajo čudne tuje besede, ki jih povprečen človek ne razume in na čuden način razporejajo denar.
In vsak, ki uporablja močne besede še ni nujno ne-intelektualec kot vsak, ki uporablja tujke in nek visok jezik še ni intelektualec. In ravno med slovenskimi "intelektualci" poznam nekaj takih, ki ob doloečnih dogodkih uporabljajo sterilno slovensko narečje, po drugi strani pa, ko se vrata pred javnostjo zaprejo postanejo popolnoma normalni v rabi vulgarnosti, in bolj kot so sposobni pravilne rabe jezika večja je verjetnost, da so sposobni najpritlehnejšega obnašanja.

Za pojasnilo pa še en precej spodoben tekst o čistunstvu (pomenjliv je zaključek) http://lit.ijs.si/pres_ap.html in da ne pozabimo kako je država ravno letos iz obveznega bralnega programa, zaradi čistunstva cenzurirala Andreja Predina ml. "Na zeleno vejo"