Tuesday, February 2, 2016

Pisanje, pisanje, pisanje

Leta so minila, in nič ni ostalo isto - tako oguljeno pa tako resnično. Država je šla v veliki meri skladno z zapisanim v "cinični praksi". Zgodbe postajajo zgodbice in ideali se spreminjajo v pehanje za jutri. Ne boljši, temveč samo goli.
Akademsko mreženje vedno znova dokazuje svojo premoč, država pa tone v neznanju in aroganci kapitalističnega elitizma in predsodkov zakopanih v gostilniške debate. Slovenija je v zadnjem obdobju investirala preveč v navidezno varnost in praktično nič v razvoj znanja. Zadnjih nekaj dni sem preživel v žolčnih debatah obrambe slovenskega nacionalizma, ki je bilo po spletnih omrežjih utemeljeno na svinjini, alkoholu in jeziku. Malo preden sem postal odvečen na eni izmed državnih fakultet, sem dal študentom "rešilno" izpitno vprašanje (v kolikor se jim bi zdelo lažje kot odgovor na temeljno vsebino), naj naštejejo 25 znamenitosti Slovenije (neomejeno na kategorijo). Polovica od tistih, ki so verjeli, da je to lahko vprašanje se je krepko uštela (večina je sestavila Bled, Postonjska jama, Triglav, potica, Prešern - 20 znamenitosti še manjka).
Bogi nacionalni ponos države, kjer mladina pije uvoženo vino po 50 centov iz plastenke, govori nekakšno internetno angleško spakedranščino in skandira za/proti mejam.
Očitno bo potrebno obnoviti esejistično delo na temo družbene realnosti.

No comments: