Saturday, January 12, 2008

How little soldier became general - Slovenian EU presidency

Here we go. Slovenia as first member state from EU 2004 enlargement gained presidency over EU. In first 12 days we succeeded to make bunch of idiotic performances of our capability. First prime minister succeeded to insult his Portugal colleague by indirect advice not to preform referendum concerning EU Constitutional act due to European interest (Socrates replied that there is no need to teach him basics of democracy - how fucking right - Our government needs another lesson much more urgently. Thanks to Athena goddess of wisdom we have election in autumn 2008. At the same time we got into the dispute with our main international friend (since independence times) Germany over simultaneous translation of informal Ministerial meeting into German language - we settled it but we were shown as incompetent to provide services for EU presidency.
Slovenian government is providing PR researches on freedom of Slovenian press under the doors of journalists hotel rooms, European Federation of Journalists already protested and explained that we felt at fist test of preparedness for leading EU. God save the EU.

Historical explanation of further scenario:

Slovenian land was included into Hapsburg monarchy - it fell apart
Slovenia was part of state of Slovenes, Croats and Serbs - it fell apart
Slovenia was part of kingdom of Serbs, Croats and Slovenes - it fell apart
Slovenia was part of Kingdom Yugoslavia - it fell apart
Slovenia was part of Socialist Federative Republic of Yugoslavia - it fell apart
In Argentina there is huge Slovenian diaspora - Argentina economically collapsed few years ago.
Slovenia become independent - we lost our independence in 2004 by becoming EU MS
Slovenia is part of EU - EU will fall apart.

Our historical mission is to systematically destroy any form of political system - get ready.


3 comments:

Anonymous said...

fall - fell
feel - felt

Matej said...

how little soldier BECAME general, bi bilo po moje malo bolj pravilno;)

Drugače pa če že napišeš "historical explanation" te MORAM popraviti: Država Slovencev, Hrvatov in Srbov ni razpadla, ampak se je s kraljevino Srbijo združila v kraljevino Srbov, Hrvatov in Slovencev. Ta kraljevina SHS je tako ime imela zato, ker se Srbi niso hoteli takoj odpovedati besedici "Srbi - srbska" v imenu države, vendar se je vseeno vedelo, da se bo sčasoma uveljavilo ime Jugoslavija - in se tudi je, mislim da s kraljevo oktroirano ustavo, ergo kraljevina SHS NI RAZPADLA ampak se je le PREIMENOVALA. No, če gremo še malo naprej, tudi kraljevina Jugoslavija ni razpadla, ampak je le zamenjala režim: iz monarhističnega v socialistični.

No, sej vem, da je bil ta tvoj prispevek bolj mišljen kot šala, vendar tega nisi nikjer napisal, ali pa vsaj uporabil kakega smeška, tko da kak tujec, ki to bere, mogoče malo bolj resno vzame vse;)

LP

Anonymous said...

Hvala obema za jezikovne popravke. Piratu tudi za zgodovinsko razlago dejanskega dogajanja - ki je seveda resničnejša od moje. Je pa namen tega štosa, ki ga pogosto uporabljam, ko me spraujejo o prihodnjosti Evropske unije dejansko samoironija na našo sposobnost za neko vodenje relativno modre politike in nima nobene zveze z dejanskimi razlogi za spreminjanje politične realnosti.
Kar se pa tiče uporabe smeškov za tujce - ne želim jih zavajat - ker poanta zgodbe z moje strani ostaja zelo resna - Evropska unija ima z vsako nadaljno širitivijo večji problem glede usklajevanja.
Že jezikovno sedaj obstajajo vsaj 3 velike jezikovne družine, po evropi se vedno znova zbujejajo različni nacionalizmi, ki pod pritiskom enotnosti Evrope jahajo populizem. V preteklih letih smo bili priča različnim nemirom in demonstracijam ki so bile politično in ne ekonomsko nastrojene (Madžarska, Francija, Belgija). Vatikan na vsak način želi vsiliti versko dimenzijo v ustavo - razlog za nove delitve. Resusri se omejujeo in če pogledamo realnost sta obe svetovni vojni se začeli v Evropi - Bush (sicer predsednik ZDA) pa dokazuje, da tudi v 21.stoletju obstajajo ljudje, ki nacionalni interes postavljajo pred vse - tudi za ceno vojne. Torej prihodnost tudi brez moje polomljene šale ostaja enako zajebana.