Monday, May 5, 2008

Dragi državljani, drugič:

Končno smo začeli dojemati kaj je Slovenija - policijska država, torej dragi državljani, dobrodošli v policijski državi, ki ima privilegij predsedovati Evropski uniji.

Welcome in police state of Slovenia.

Willkommen in Polizeistaat Slowenien.



Zgornji prispevek je zelo jasno pokazal 90% vseh problemov, ki jih bo prinesel novi zakon o varnosti na cestah - oziroma tisti ušiv košček pokracanega papirja s katerim bo vlada zagotovila polnjenje proračuna. Učinek novega zakona:
- 100 priprtih državljanov v nekaj dneh - ali to ne spominja na metode nekdanjih oblasti.
- Nekaj zaseženih vozil - država legalno krade (pač zasežejo v korist države)
- Na cestah je polno zamaškov in za isto pot potrebujemo po 2x več časa, ker še tam kjer je mogoče omejitev celo 90 km/h nekdo tega ne ve in še vedno vozi 50-60 km/h.

Pač, dejstvo je da vlada, ki deluje na podlagi srednjeveških analiz z argumentacijo srednjega veka (po sistemu: božja modrost nam narekuje), ne more sprejeti drugačnih kot srednjeveških odločitev in regulacij. Torej, dragi državljani dobrodošli v srednjem veku s kraljem Ivanom Groznim in ministrom Gregorjem pa Andrejem pa še kakim podobnim primerkom, ki mu je malo mar Slovencev in Slovenije. Glede na neumnosti, ki jih počnejo jim kot kaže ni mar niti oblastne pozicije, saj so si svoje preživetje kot kaže že zagotovili.

No comments: