Sunday, November 4, 2007

Zakaj nekateri vedno letijo s položaja

GLede na aktualnost trenutne volilne kampanje je vloga vodij volilnega štaba izjemno pomemben dejavnik uspeha v obeh taborih. Zanimivo je da je dober teden pred volitvami (nekoliko pozno) Peterle odslovil vodjo svojega volinega štaba Marka Pogorelca. Zadeva sama po sebi niti nebi bila tako zelo problematična če se to nebi dogajalo že v preteklosti. Dotični karkoli-že-mojster-za-vse je namreč imel probleme že kot generalni direktor policije, ko je na civilni maši na Brezjah paradiral v policijski uniformi pa če nekaj podobnih se najde. Po tem se je izkazal kot nesposoben voditi dostojno volilno kampanjo za župana Ljubljane. Tako zelo nedostojno, da je njegov varovanec pogrnil na celi črti in omogočil, da je veliki menedžer z zavidljivimi 68% zmagal že v prvem krogu. Po tem fiasku se je posvetil razvoju Peterleta, ki je bil še nekaj mesecev nazaj velik favorit, sedaj pa vedno bolj kaže da bo favo dokončno izginil ostal bo pa le drugi del besede - ne sicer samo po zaslugi njegovega vodje volilne kampanje (tudi obnašanje podporniške Janševistične strukture je k temu usphu močno pripomogla) ampak vsekakor lahko trdimo, da bi dober vodja volilne kampanje zadevo zastavil precej drugače - v osnovi bi se lahko distanciral od politične opcije, ki ji priljubljenost med volilci de facto pada. Pa vendar, Pogorelc je še enkrat presegel samega sebe, naslednje delo bo opravljal za SDS - po možnosti za parlamentarne volitve 2008 - obstaja pa bojazen, da v primeru neuspeha ne bo zgolj odstavljen ampak likvidiran, ker bo obtožen podtalnega delovanja za sile kontinuitete - karkoli že to pomeni.
Celotna zadeva pa dejansko kaže nekaj drugega - politična sredina ki se zbira okrog trenutne vladajoče koalicije, nima podpore ljudstva in nima dovolj dobrih kadrov, ki bi uspeli ljudi nategniti, da bi verjeli njihovi zgodbi. Ljudje imajo ZARES dost vsega in lahko zgolj pričakujemo leto 2008 če bomo dočakali ne samo stare obtožbe ampak nove odgovore na izzive prihodnosti - če ne drugega pa vsaj resnico - stvari lahko spremeni zgolj ponovna uvedba delavskih birgad in plansko delo vlade - ker trenutno kaotično neurejanje neurejenosti pač zgolj slabša položaj v kontekstu svetovne ekonomske in politične krize.

2 comments:

Matej said...

Pogorelc zmeri pogori :D

Anonymous said...

jez mam bl obcutek, da pogorijo tisti ki mu padejo v roke. Sem pa preverjal naprej - v kampanji za ljubljanskega županan ni bil vodja njegovega PR ampak je poskušal biti županski kandidat pa se je potem umaknil - poprevek na lastni post - kdor piše piše tudi napake.