Monday, March 19, 2007

19.3. - diagnoza - prehod v zimo

Dolgčas - absolutni dolgčas - vreme je že preveč predvidljivo ampak še vedno preseneti - cestne službe.
Letočnja zima je pokazala zobe ob koncu, večina je zamenjala zimske gume z letnimi, drevje je bilo bolj ali manj že v cvetu, zvončki davno odcveteli, imeli smo pust in gregorjevo. Super, in potem dobimo celoletno zalogo snega v enem kosu. Po lastnem spremjanju je na Triglavu v seznoni 2006/07 trenutno najvišja snežna oddeja - ali pa vsaj zelo blizu temu.
In, da ne bo pomote - vremenarji so celo baje napovedali snežne padavine. Kaj pa cestna služba? čaka na predpisanih 15 cm snega na cestišču, da se bodo morda zmigali in začeli z delom. In ker bo ta višina snežne oddeje ob trenutnem sneženju izpolnjena nekje okorg 3h zjutraj bodo gospodje začeli z delom ob 6h, ko se bo zgodila prva jutranja invazija na Ljubljano. Napaka - ravnokar (19.3.2007, 22.36) je bil na cesti v okolici Domžal opažen prvi plug na delu - po tem, ko je na isti cesti že prišlo do trka dveh vozil in po tem, ko je večina ljudi v soseski že drugič v tem večeru odstranjevala sneg z dvorišč. Tri minute kasneje plug v drugo smer, na dvorišču v zadnje pol ure 3 cm novega snega na očiščeno mokro površino.
Edina sreča, da cestarji ne delujejo po sistemu menjeve letnih in zimskih gum, ker bi verjetno trajalo več kot 5 ur da je bila cesta prvič resno očiščena.

Murphy: Stvari se enakomerno razvijajo na slabše.


1 comment:

Anonymous said...

i easily love all your writing choice, very useful,
don't give up as well as keep penning since it just good worth to look through it.
looking forward to view a whole lot more of your article content, regards :)