Monday, March 19, 2007

Rojevanje

YESSSSSSSSSSSS, 19.3.2007 gre v zgodovino, vsaj mojo - pa ne zaradi snega. Dnevne zmage in porazi skrbijo, dani dolgčas v življenju. In če je pretekle tedne bil izrazit trend nazadovanja, razkrajanja, razpadanja in vsakršne destrukcije je 19.3.2007 majhen žarek pozitivnega ponovno osmislil to kar počnem. Definitivno bodo še problemi, tudi na ta račun ampak trenutno se opajam v lastni mali zmagici, ki je posledica uspešnega leto trajajočega projekta.
Žal mi je za nekatere posameznike, ki so v tej igri izstopili zaradi takšnih ali drugačnih razlogov pa vendar sem vsaj nekaterim izmed njih zelo hvaležen za nekatere pomembne sugestije in lepe želje.
Kaj nam je uspelo?
Povezati 5 držav, 15 različnih institucij in gospodarskih subjektov, in 34 različnih raziskovalcev, profesorjev in strokovnjakov s področja sodobnih metod upravljanja in poslovanja.

Zametki te ideje segajo v leto 2003, ko sem začel spoznavati tisto čemur se reče elektronsko upravljanje. Do leta 2005 so bili zgolj poskusi razumevanja pojava in uvajanje v ta svet, ki se je končalo s prijavo doktorske disertacije s tega področja. Pa vendar to ni bilo dovolj - doktorat je posledica volje že izbranega ljudstva da te sprejme medse. To kar je pa uspelo s tem rojstvom slabih 250 strani težkega nabora znanstvenih idej pa je presežek, ki se je začel dogajati kot nadgradnja in kot poskus uvajanja interdisciplinarnega pristopa k vsemu kar nosi predznak elektronskega. Kot vsaka hišica iz kart se je tudi ta ideja večkrat sesedla sama vase zaradi sunkov različnih vetrov, pa vendar - here we are.
Navdušenje bo splahnelo - takoj, ko se pojavi naslednja težava ampak trenutno pa uživam redke trenutke pozitivnega razpoloženja v zadnjem obdobju.
In ker vsako malo dete rabi nekaj začetnega miru, bo tudi temu zagotovljen mesec dni počitka po naporni poti, potem ga bomo pa javnosti obelodanili na primeren način v eni izmed preostalih držav, ki so sodelovale pri rojevanju tega umotvora.

1 comment:

Anonymous said...

Komaj čakam, da vidim novorojenčka. Kljub temu, da imaš doma 200 kopij, mi še vedno ni jasno, čemu je treba na ogled čakati TAAAAAAAKO dooooooooolgo. Je vrsta pred vrati, mogoče?

lp
Mateja