Thursday, April 19, 2007

Siol in reklame

Siol išče veno nove oblike spletnega oglaševanja, ki postajajo vedno bolj moteče. Cel portal je prelepljen z oglasnimi pasicami in ker to ni dovolj je med vsebino portala pogosto ogromno samooglasov za lastne produkte - Ne glede na to, da npr. v osnovni verziji Siolov e-mail dopušča največ spama za razliko od gmaila, yahooja pa se kakega drugega maila - ob seveda bistveno manjši kapaciteti na strežniku - vsakršen resen filter je potrebno doplačati.
No če se vrnemo k oglaševanju, potem so se pojavili vgrajeni oglasi ki se ob premiku miške čezenj odprejo oziroma razširijo , in ker to ni bilo dovolj smo prejeli oglase ki se brez tega sraztegnejo čez 70% portala in zgolj zelo natančen klik zapre ta oglas vse ostalo pa nas vrže na spletno stran oglaševalca. In ker uporabniki pridno vadimo klikanje na križec namesto na oglas so dodali nov izum, ki brez vsakega opozorila odpre oglas čez celo stran na temni podlagi, po možnosti z oglasnim filmčkom, ki počne ne vem kaj ker sem dovolj hitro veno našel tipko za zapiranje tega okna - v vsakme primeru pa gre za čisti tip korporacijskega smetenja po zaslonih uporabnikov. In verjetno bi z dobrim odvetnikom lahko zaslužil mastno odškodnino zaradi vdiranja v mojo zasebnost spletnega pojavljanja, kraje časa in pošiljanja nedovoljenjenih sporočil na način, ki je moteč in krni moje delo - pa čeprav je v tistem trenutku moje delo navadno zgolj branje informacij.
In isto sranje z golasi nam Siol lepo ponudi tudi na svojih blogih - za razliko od tega da, si na tem blogu lahko oglasna sporočila namontiral sam in da so relativno diskretna in da mi google lahko celo plača to, da imam zgolj minimalne oglase in če jih nekdo dejansko klika. Skratka edini razlog da siol ostaja privzeta stran je, da tako vedno najprej odprem mail na strezniku in popucam tam spam predne uporabno pošto poberem na računalnik.

1 comment:

Anonymous said...

bravo stari;)
http://www.balkan.in