Sunday, June 17, 2007

RAAM in Slovensko poročanje

Pred časom sem pisaril o Martinu Strelu, Amazoniki ter odnosu do njegovega podviga. Zgodba se ponavlja. Trenutno se odvija RAAM - Ekstremna dirka čez Združene države Amerike. Na Siolovemu portalu je edina informacija iz začetka dirke, da ima Slovenski Ekstremni kolesar Jure Robič nekaj težav, ki ga znajo tepsti in morda celo administrativno preprečiti njegov prihod na cilj. In to je to, od takrat nobene nove informacije o nadaljevanju.
No jure Robič je med tem dosegel 44 od 57 častovnih točk, ima še dobrih 500 milj do cilja in je vodilni v kategoriji solo.
Ni čudno, da je Strel spremenil strategijo in namerava svoje odvige vnovčevati tam kjer to nekaj šteje, verjetno se bo kmalu pridružil še Robič, Stanovnik pa še kdo. Izmed bolj opvprečnih športniko se lahko spomenmo idej Jole Čeplakove, da se seli v Monako in podobno. Se ne čudim, država jih obere težko pritrenirane nagrade, mediji jim pa odtegnejo pozornost.

V tej situaciji se bolj splača biti župan zadnje slovenske občine, ker bosta dohodek in medijska pozornost večja - jajc pa taka medijska pluralnost. Hvala, da nam ne omejijo dostopa do interneta.

No comments: