Thursday, July 10, 2008

Nabiranje političnih točk na truplih - morala slovenske politike

Mrzlica na Savi se je polegla. In šele sedaj se vidi kako slabo gre slovenski politiki, da mora celo na truplih nabirati politične točke. OK, OK umrlo je 13 ljudi, bila je največja vodna nesreča v Sloveniji v zelo dolgem časovnem razponu. Fino sami smrtni rekordi. Morda se je pa pokojni poslanec naveličal svojih kolegov in je po navadi slovenskega nacionalnega značaja šel po principu manjšega zla za več ljudi ter se posledično odločil za spektakularen samomor namesto da bi enako spektakularno s kakim primernim sredstvom v zrak pognal parlament.
Ampak dajmo resno. Se še spomnete, ko je nekje med Trebnjem in Novim mestom zgorelo osem mater, ki so se vračale z dela. Zaslužile so dva dni pozornosti in kamen na mestu dogodka. Se še spomnete nekaj mesecev nazaj, ko je na avtocestnem gradbišču umrlo 7 tujih (večinoma romunskih) državljanov - nimajo niti znamenja pa še policija je skupaj z DARS-om na vse kriplje poskušala (precej uspešno) prikazati poteg dogodkov v nasprotju s tem kar so trdile priče. Nesrečo se je sistematično poskušalo pomesti pod prag, enako kot se je to naredilo s tujo ekspertizo, ki je govorila, da so slovenska avtocestna gradbišča ena najslabše zavarovanih v Evropi. Velja tudi za ostala cestna dela. Če je na odstavnem pasu kamion bodo postavili opozorilne znake že 2km prej, ponekod pa dejansko padeš na zaprt pas, ker se jim ne da postaviti opozorila, da po pomoti kosijo travo v vmesnem pasu na avtocesti.
Minister žerjav je nezadovoljen s težavami v Šentviškem predoru - jaz sem pa nezadovoljen z njegovo obljubo, da vsaj v poletni sezno ne bodo potekala dela na avtocestnih odsekih - še vedno je namreč močno zmanjšana pretočnost dolenjske avtoceste v obe smeri. Res je, da sicer skoraj nihče tam nič ne dela (vsaj ne v obsegu da je potrebno zapreti del voznega pasu in zmanjšati hitrost na 60km/h), še vedno pa je promet precej oviran. Gospod Žerjav, niste izpolnili svoje obljube - na volitvah letite.
Janša lovi Zidarja in Penka, grozi Šrotu in kali vodo. Zato, da imamo mi kaj počet in da ima Bajuk mir pred vprašanji o naraščajoči inflaciji, zato da ima sam mir pred tem kam je šla v zadnjih štirih letih socialna država in da bo še zadnjič poskusil izsiliti sprejetje pokrajinske zakonodaje. Šrot je zelo dobro opisal njegov stil vodenja, sam pa prilagam zgovorno sliko, ki govori o ideologiji, ki je vedno bolj vidna v vodenju države pod Janševo taktirko. Seveda je mogoče fotografijo razlagati kot veličino Janševistične vladavine - ampak v svetovni zgodovini obstajajo tudi veliki voditelji, ki jim zgodovina in prostor ne odrekata pozitivne vloge za sodobno družbo.

2 comments:

Anonymous said...

Sej je res.

Anonymous said...

no v vmesnem času so transformator prepleskali - na žalost. Ne vem zakaj puščajo neočiščena različna sporočila, ki bi jih bilo mogoče razumeti kot čisto kršitev ustave. Tukaj bo sporočilo ostalo.