Sunday, April 19, 2009

Resnica o preventivnem delovanju policije

V Sloveniji se je začela nova akcija za zmanjševanje hitrosti s temeljnim geslom "Previsoka hitrost povzroča počasno in boleče umiranje" - Resnica bi znala biti, da je umiranje zaradi raka bolj boleče in navadno bistveno dlje trajajoče - evtanazija pa ni dovoljena. In če ravno moram izbirati mislim, da mi je zakopanost v kup pleha ljubša od mesecev v bolnici brez upanja. V ta namen Britanska policija že preizkuša nove metode za hitrejše in učinkovitejše umiranje. V drugih državah ta problem navadno rešujejo s paralizatorji. Sam sem pa v četrtek 16.4. 2008 Na Dimičevi v Ljubljani (tam kjer je poslopje Obrambnega ministrstva in Gospodarske zbornice Slovenije - ura je bila pa cca 17.55 - če bo slučajno kdo ukrepal) srečal sledečo zgodbo. Peljem od Vojlove proti Dunajski, ko po nasprotnme pasu zagledam marico s svetlobnimi in zvočnimi signali, ko drvi v nasprotni smeri, na hitro zaobide avto ki se v okviru možnsti umakne ter naprej proti meni. in malo pred mano je na mojem voznem pasu čelno - jaz lepo po bremzi omi pa pred mano povprek na cesto in zadenjsko v stransko ulico. Peljem dalje, in jih čez nekaj sekund zagledam v ogledalu, ko tokrat brez opozorilnih znakov drvijo za mano, me prehitijo čez polno črto in potem čez Dunajsko na drugo stran in zavijejo na policijsko postajo Bežigrad.
1. Niti pod razno manever meni v čelno nebi bil potreben in 2. peljati 90km/h (po oceni glede na to da sem imel enkrat za spremembo 50 na števcu) brez signalizacije s policijskim vozilom je milo rečeno neodgovorno. Denakso gre pa za sprevrženo dejanje ki zasluži, da se uniforma teh oseb valja v dreku zadnje svinje, ki čaka na zakol. Ali pa naj se uniforma ohrani, v gnoj se pa vrže te primerke, ki si domišljajo, da opravljajo delo policije. In potem se čudijo in delajo nadalnje pizdarije če jim kak kmet pod nos pomoli pištolo.

Gospod Freud bi verjetno brez problema razložil določene pojave v smislu njihove zlorabljenosti s strani njihovih mater, kar se kaže kot sproščanje frustracij v uniformi zaradi občutka nedotakljivosti. Slovenski policaji bi (verjetno ne vsi ampak vseeno kar množično) morali najprej na trening vzornega vedenja in spoštovanja ljudi, kateri od svojega dela plačujejo njihov kruh. Glede na stanje policijskega vedenja v Sloveniji bo kot kaže kmalu potrebno organizirat vaške straže, povečat solidarnost med vozniki in uvesti druge ukrepe za zaščito pred neodgovornim ravnanjem tistih, katerim je zaupana naša varnost.

No comments: