Monday, September 14, 2009

Idiotizem slovenske pravne ureditve

Državljana Slovenije kakršnokoli sodelovanje s policijo lahko samo tepe po glavi. Samo čakamo lahko ko nas bodo začeli obtoževati, da smo sami razbili svojo imovino in imitirali kaznivo dejanje, samo zato, da jih nadlegujemo z nepotrebnimi zadevami. Nekdo, ki poskuša pomagati državnim institucijam pri delu za katerega več kot očitno niso sposobne (drugače skala iz prispevka na povezavi na cesti nebi imela kaj iskati) bo moral plačevati precejšne stroške dologotajnega sojenja in po možnosti še plačati oziroma odsedeti kazen za nekaj na kar je preveč vestno opozoril OKC. Vse kaže, da Slovenija otrebuje namesto uradnega nadomestka FBI in obstoječe policije sistematično povezane državljane (kar je glede na naravo Slovencem bolj kot ne utopija), ki bodo mimo države znali poskrbeti za svojo rit. Ovadba iz povezanega prispevka gre brez težav v hišo slave najbolj bizarnih policijsko-sodnih navez na svetu, ki se primerjajo s tem, da pred trgovino privezan pes dobi kazen zaradi "nepravilnega parkiranja" (se je zgodilo nedavno v Avstraliji), ali pa za tipičen ameriški pristop kjer prepotentni in presrani policaji najprej šricajo s solzivcem, streljajo s štormom in naboji in šele nato sprašujejo kaj se je zgodilo (ker so ZDA v svoji tradiciji nesposobne omejiti pravico do posedovanja orožja). In mi za tako sranje plačujemo najvišje davke v Evropski uniji. Zakaj plačujemo najvišje davke v Evropski uniji: Zato, da prenašamo poskuse dodatnih obdavčevanj, zato da nas policija ovadi, kadar poskušamo pomagati, zato da nam zmanjšujejo socialne pravice, zato da nam pridgajo o demokraciji medtem, ko nam vcepljajo kaj naj si mislimo o zgodovini, da nam pridigajo o svobodnem gospodarstvu medtem ko nam ukinjajo posamezne ekonomske dobrine (npr. klasične žarnice), in omejujejo svobodno ekonomsko pobudo (saj smo v primeru, da ne živimo v kraju dela prisiljeni preživeti ogromen čas dneva v zastojih - zato ker se trije nesposobneži lotevajo merjenja hitrosti in se na mestu, kjer je dovoljena vožnja 90 km/h zmanjša na 40-50 km/h. In tako sranje plačamo iz lastnih žepov.

Nas bo kdaj srečala pamet???

1 comment:

Aleš said...

Ko je ravno omenjena skala na cesti in ko voznik ni zavaroval nevarnega odseka in bil zato kaznovan.
Jaz sem se enkrat peljal domov po lokalni cesti in med drevesi opazil prikolico, na kateri je stal možakar in iz nje na ogenj prav blizu metal plastične zabojčke.
Poklical sem številko 113 in poskušal povedati, kaj se dogaja, črn gost dim ipd.
Aja, ne gre tako zlahka.
Vprašanja so bila, kdo sem, kje sem bil, kam grem, ...
Vmes sem skušal povedat, da mi piska baterija in da bo verjetno kmalu prekinlo.
V tistih nekaj minutah mi ni uspelo povedat, je bil obolj pomembno, kdo sem, ali poznam človeka, ki to počne ipd.
Baterija se je spraznila. Poklical sem znova, ko sem prispel domov.

Torej, bolj pomembno je, kdo kliče, kot pa kaj hoče povedat.
In kakor se zdi, sem lahko še srečen, da niso kaznovali mene, ker se nisem pozanimal o naslovu in človeku, ki je to počel ....