Monday, April 9, 2007

Martin Strel

Martin Strel je preplaval Amazonko. Na to temo je v internetnem prostoru, predvsem slovenskega izvora zapisanega že mnogo in v bistvu ponavljam stare stvari, ker je včasih lažje napisati izvirni tekst kot pripenjati en in isti komentar na 1001 način.
Res je, da je Martinova Strelica precej nadut v raznih slovenskih intervjujih - ampak takih je še precej, ki imajo bistveno manj zavidljive rezultate.
Preracunavanje njegove hitrosti plavanja in izgovarjanje na tok - to je spremenljivka ki je enaka vetru pri kolesarjenju - enkrat ga imas v hrbet drugic v prsa - in jasno da to vpliva na hitrost.
To, da je blefer je izmisljotina - ce je zadeva dovolj dobra za knjigo rekordov potem je dovolj dobra da tudi drugi verjamemo, da je tipson dejansko premahal kilometrino, ki je navedena.
Vsi tisti, ki misljo da bodo po skledi zgancev in cvicku sposobni istega podviga lahko poskusijo z vsemi pripomocki preplavat 50 kilometrov v primerljivem casi - pa ceprav na kolpi - Sava je prenevarna - par let nazaj se je nekdo grdo zastrupil ob takem podvigu, nekdo je pa utonil ker je poskusal plavat cez reko brez resilnega jopica - neka mularija se je delala frajerje.
Strel je pac ekstremist svojega tipa kot Mravlje, Robič, Stanovnik, in gora alpinistov. Edina razlika je v tem, da se Strel, kot je nekdo ugotovil bistveno bolje proda kod ostali - predvsem ker je edini, ki pocne kar pocne.

Torej, cestitke Martin, bil je uzitek spremljati to pustolovscino.
Ostali pa - Danes je novica o Strelu bila na prvi strani Yahoo-ja precej dobra promocija Slovenije za razliko od tistih velikih oglasevalskih kampanij kjer je rezultat razpisa znan v naprej.

2 comments:

Anonymous said...

Se pozna, da mu cviček pomaga pri tem. :P Škoda pa, ker nisi dal print-screen Yahoo-ja na net. :)

lp

Uros Pinteric said...

Ja, verjetno ga razstruplja za vso svinarijo, ki je v vodi. Gede print screena pa - po toci zvoniti prepozno vemo za drugic.