Monday, August 18, 2008

Kako so nekateri bogi

Novica dneva - neka instant pjevalka, ki naj bi jo poznali pod imenom Kristina se je skršila na ljubljanski obvoznici. Revica je polomljena na fizioterapiji in ne bo mogla plesat v svojih verjetno ubitačno prevelkih štiklah. Zgolj povzetek tega prispevka. Ja super kaj naj recem - tovornjak je izsilil prednost, bogo dekletce je imelo strasno moro ker je pred sabo vidla desettonski kup gradiva. Drugi v takih primerih probamo zavirat in reševat situacijo, in policija nam bi napisala, da nismo vozili s prilagojeno hitrostjo (kar je sodec po prebiranju črne kronike 99% razlog za vse prometne nesreče). Kolkrat pred mene na avtocesti zapelje kamijon na prehitevalni pas - po možnosti na višnjegorskem klancu, kolkrat kak idiot ne daje smernega kazalca in skače iz in nazaj v vrsto. Ženska, ki nima niti tolk imena, da bi slišal za njen glas (za Osenarco sem clo slišal, da je poskušala pet) prodaja svoj karambol, ki se je končal z nekaj premaknjenimi rebri in buškami - (v glavi verjetno ni bilo veliko za premaknit). Pri teh bedarijah najbolj boli, da se po eni strani to dogaja vsak dan po drugi strani pa to, da smo eni zaradi tovrstinih in podobnih nesreč zgubili precej več kot nekaj dni vaje in da tega ne bomo nikoli dobili nazaj.

Aja še za malo smeha. Kaj lahko rečete policistu, ko vam piše 1000€ kazni. "Ni problema kar napište - v vsakem primeru ne boste na pošten način v enem mescu na tem delovnem mestu zaslužili toliko, kot lahko meni napišete sedaj, a vam dam napitnino kar sedaj?" (za leto 2008 je najnižja osnovna bruto plača brez dodatkov za policiste 785,98€, prometni policisti pa sodijo med nižje plačane policiste).

1 comment:

Anonymous said...

Jaz sem se najprej vprašala, kdo je ta pevka. Glede na to, da sem radijka bi jo verjetno morala poznati. Pa jo ne... Neumno je, kako nekateri mediji pograbijo take stvari, ker je pač čas kislih kumaric in se nič ne dogaja... Kretenov na cestah je pa toliko, da je že brez veze pisat. In žal se nekateri vedno znova obnašajo, kot da so sami.