Friday, August 10, 2007

Sabina Obolnar in smisel blogov - zakaj ne bom bral ONA

Ne nisem prebral tega slavnega uvodnika - ne ponižujem se na tako nizko raven da bi bral ONA. Če je njej dovolj, da dvakrat (čeprav si upam trditi ja je pretiravala) zaide na bloge da oceni situacijo potem meni niti ni potrebno prebrati dotičnega uvodnika. Vse potrebno sem zvedel po nekaj zapisih na ene dveh relativno dobrih blogih (had, krtina.com, Jin ), ki se potrudita do te mera, da vstavita tudi kak citat. Baje, da je dotični urednici pljuvanje po vsem v krvi pa vendar je tokrat brcnila v temo.
1. Sodeč po tem, kar o njej piše v COBISS, ki je zame referenčno mesto o kakovosti posameznih odgovornih avtorjev, se je dotična oseba kalila pri rumenem slovenskem dnevniku - Slovenske novice. Torej si drugačnega stila pisanja ne moremo predstavljati - pač populizem na prvo žogo.

2. Isti vir kaže na to, da dotična oseba nima evidentirane kake ekstra izobrazbe, ki bi jo dvignila nad razmišljanje povprečja populacije, ki ji je ONA namenjena. Če temu ni tako se v naprej opravičujem.

3. Delo ima precej težav s svojo branostjo, nekateri rumeni magazini pa enako, ravno na račun nekaterih zelo uspešnih blogov in vedno bolje delujočih informacijskih portalov. In to gre nekaterim vnos nekaterim pa za nameček ogroža njihov položaj. In glede na to, da naj bi ONA prisilila, da vsaj slovenske novice če že ne delo kupuje nekaj večji delež žensk potem je SO v veliki godlji ker ji nekateri blogi z boljšimi trači poberejo del bralk, ki se jim ne plačuje za stvari, ki jih večinoma niti ne zanimajo. In lažje je v nič dajati konkurenco, kot izboljšati lastni produkt - še posebno če to pomeni nujno spremembo lastnega odnosa do produkta.

Zato bom sam še vedno raje zašel na nekaj blogov z rumeno vsebino, če se mi bo zaželelo trača, in bom raje šel na kak pameten portal, ko bom potreboval kako boljšo informacijo. Delo pa ostaja dobre vir osmrtnic, ONA je pa itak pretrda za rit obrisat, preveč slabo natisnjena (če primeš naslovnico si dobesedno umažeš roke s tiskarsko barvo) in preveč dolgočasna (občasno namreč preletim kazalo), da bi našel niti karkoli kar bi znalo biti zanimivo kaj šele uporabno - Res me ne zanima kje lahko ženski kupim čevlje za ceno prenosnega računalnika, samo zato ker je na nek kitajski ponaredek nekdo nabil gor značko D&G.

Živel blog (pa čeprav polen slovničnih napak in subjektivnih ocen), smrt vsiljenemu idiotizmu.

4 comments:

chef said...

Oho, fajn napisano. Ravno prav jezno :)

Jaz sem pa kar lep čas križaril na nivoju njenih uvodnikov in po prebranih ti lahko brez težav zagotovim, da se nič ne motiš.

Še moje mnenje

Anonymous said...

Ja, mislim da smo vsi isti kar se tiče naše svete jeze trenutno. Pač je tole naš mali ventil, kjer občasno povemo kaj zanimivega predvsem pa sprostimo napetost, ko nam kaj ni prav. Pa nisem zato noben besni jezdec apokalipse ampak, če pa nekaj smrdi pa smrdi. In to smrdi točno tako kot avtorske pravice, zaradi katerih bi morala dotična oseba prostovoljno odstopiti s položaja - ker je dopustila, da se objavlja plagiate (in to se je zgodilo tudi zato ker je samo 2x brala bloge :P). Ampak trenutno je situacija taka, da nas je bistveno preveč, da se nas utiša , medtem ko bo naklada Delu še padala če se kaj zelo drastično ne spremeni - v smeri večje nesproščenosti, kot bi se temu politično korektno reklo danes :=

Anonymous said...

men moški še ni kupil D&G čevljev.

p.s:kar se tiče te scene.
kaj se sploh obremenjujete s tem?
to nima smisla, obstojajo veliko lepše stvari :P

Anonymous said...

Res je - ampak je vseen zanimivo. KAr se pa tiče lepših stvari pa v drugem kontekstu ane ;)