Friday, September 21, 2007

Predsedniške volitve 2007 - Matej Sedmak(sanjač) - izločen

Matej Sedmak, nesojeni predsedniški kandidat je danes sporočil, da izstopa iz vrtiljaka predsedniških volitev. Kot kaže je ugotovil da sanje v Sloveniji niso dovolj za vstop v resno politiko. Lažje je beračiti po svetu za novo letalsko karto in štopati, kot pa nasanjati 5000 podpisov ljudi, ki o tebi ne vejo nič. Po sili razmer vem, da je dotični ex-predsedniški kandidat študent Mednarodnih odnosov in, da bi bilo bolje zanj če bi doštudiral nehal sanjati. Sedaj se bo vrnil verjetno v svojo prakso preteklega sanjanja predavanj in fotobranja - na FDV je že ene 14 dni plakat ki vabi na to njegovo delavnico. V veliko zadoščenje mi je, da smo dovolj demokratični, da lahko kandidaturo prijavi vsak, ki si želi poskusiti in da smo dovolj pametni, da lahko kandidirajo samo tisti, ki dejansko imajo nekaj izkušenj v politiki (roko na srce -Elena Pečarič je na slovenski javni sceni že kar nekaj časa s svojo invalidno vojno).

Sedmaku in njegovim sanjam pa predlagam, da se sedaj, ko ni več obremenjen s sanjami prime lopate in jo nese na pomoč v Železnike - da bo vsaj minimalna korist od njega, njemu bo pa tudi koristilo tako pri njegovi prepoznavnosti in tudi pri grajenju duha in duhovni rasti.

Sam sem, dodal link do blogarske ininciative za pomoč prizadetim v naravni ujmi. Upam, da se boste morebitni bralci odzvali klicu na pomoč tudi preko te povezave. Sam bom naredil še nekaj malenkosti, ki so v moji moči pa se s tem ne bom ravno hvalil. Bom se pa obregnil ob to kar sem napisal že pri Libertarcu. Lepo bi bilo če bi rimokatoliška cerkev od svojega premoženja v sloveniji namesto nekaj maš odškrtnila zgolj 1% premoženja v denarni protivrednosti in ga namenila za obnovo Železnikov (če bi bil zloben bi želel, da ga nameni za rekonstrukcijo Bolnišnice Franja). Tako pa lahko pričakujemo, da bodo podrto pokopališče morali urejati lastniki grobov, ki morajo plačevati tudi najemnino za grob in to na lastne stroške. Karitas pa tako ali tako samo pretaka denar ljudi k drugim ljudem (da ne bo kdo rekel da je to kar nameni Karitas za pomoč dejansko premoženje največjega kapitalista v državi).


No comments: