Sunday, September 16, 2007

Vzgoja in preventiva v prometu za najmlajše

Letos je zaradi porasta števila prometnih nesreč z najtežjimi posledicami ter dodatnega restriktivnega ravnanja policije - predvsem pri populaciji povprečnih prekrškarjev v slovenski blogosferi ogromno prekurjenih tipk na račun varnosti na slovenskih cestah. Mnenja so kot vedno deljena vsaj na 4 skupine.

1. tete in strici, ki ne glede na omejitev vozijo 40 km/h in se nagibajo k temu, da bi to bila najvišja dovoljena hitrost na slovenskih cestah.
2. apatična populacija ki je večinoma tiho in samo zmajuje z glavo
3. Povprečni vozniki, ki so razpeti med omejitve časa, nerealne hitrostne omejitve ter prikovani na slabe ceste, ki v osnovi trdijo, da policija nima jajc da bi ustavila resno nevarne dirkače (dokazano) in služi na račun te kategorije voznikov.
4. Dirkači ki so tudi večinsko tiho, če se pa že oglasijo pa seveda želijo popolno ukinitev vseh omejitev

Ker pa je vedno boljša preventiva kot kurativa (ki to dejansko ni) pa tokratni post namenjam simpatičnemu programu ki z osnovnimi pravili ustreznega obnašanja na sesti seznanja že najmlajše. Iskanje po internetu me je privedlo do simpatične strani Kolesarčki, kjer je predstavljen eden takih programov za najmlajše. Glede na to, da s tem kar počnem ne morem za izboljšanje prometne varnosti narediti nič, je najmanj kar lahko naredim to, da uvrstim to povezavo med svoje povezave in morda bo pritegnilo koga, ki se ga to dejansko tiče in ki lahko bolj aktivno pripomore k tovrstnim pobudam.

No comments: