Saturday, September 15, 2007

cenzuriran komentar MoDov Blog - Opravičilo

Miha Wagner je 24. 8. 2007 na svojem blogu pustil sledeči zapis o homoseksualcih in otrocih. 15.9.2007 sem mu pustil komentar, ki pa je bil odstranjen, zato komentar v nespremenjeni obliki objavljam na svojem blogu.

Danes sem v debati z MoDom našel spoznanje, da dotični Miha komentarje objavlja šele po pregledu. Komentar se avtorju komentarja pojavi na zaslonu in izgleda kot objavljen, ob osvežitvi strani pa izgine. Ker ni nikjer novice o tem, da komentar čaka na uredniški pregled, sem zmotno mislil, da so bili komentarji črtani (kot kaže nisem bil niti edini). Danes pa je dotični na svojem blogu pojasnil zadevo in se mu seveda na podlagi razlage opravičujem za izjavo o cenzuri v želji po ohranjanju lastnega dobrega imena in pisanja resnice - v tistih okvirih kot so mi znani v določenem trenutku.


6. Glede na to da pod oknom kjer vpisujem komentar vidim sporočilo o prilaščanju komentarja te opozarjam, da sem avtor komentarja Harry in da lahko s svojim komentarjem počnem kar se zljubi meni ter da je vsak poseg v komentar poseg v moje avtorsko delo z vsemi posledicami, ki izhajajo iz zakona o avtorskih in sorodnih pravicah. Za vsak slučaj si bom pa komentar shranil, ker bi bilo škoda, da izgine v neznano zaradi morebitne cenzure.

6 comments:

Anonymous said...

Velecenjeni um je cenzuriral tudi mene (v isti temi). Očitno mu razum ni močnejša stran. :(

Anonymous said...

Sunny - dej pol ce mas se kje spravlen komentar ga tukaj zraven obesi ;))

Anonymous said...

Žal ga nimam, ker mi ni niti na kraj pameti padlo, da se bo spustil tako nizko. :( Žal sem se uštela.

Anonymous said...

jaz si naredim varnostno kopijo vseh tistih komentarjev kjer vidim da je možno, da bo prišlo do takih dogodkov - ker navadno ne hodim na tisto raven - nimaš prov ker si take in take barve ozoroma butelj po definiciji - ampak probam z argumentom sesut zadevo - ne rečem da vedno uspem ampak vseeno so komentarji zanimiva oblika avtorskega dela, ki vodijo v to kar se imenuje splošna javna razprava in kar v nadaljevanju pomeni participacijo državljanov v družbenem življenju.

Anonymous said...

Heh, meni se je že tudi zgodilo, da je moj komentar objavil šele, ko sem mu na MSN reku, naj pogleda...

Moti me pa tudi to njegovo zapiranje komentarjev. Res da to ni direktna cenzura, ampak onemogoči te, da poveš svoje mnenje, do katerega vsekakor imaš pravico.

Anonymous said...

Jaz sem z Mihatom to zadevo pač rešil , vsak ima pravico da moderira blog po svoje tega ne odrekam - je pa fino da nekje zelo jasno piše, da bodo komertarji pred objavo pregledani.

Drugače pa, sam raje vidim, da je objavljeno vse - zaenkrat ne mislim brisati nič razen reklam. Če pa nekdo pade na tisto raven, ko namesto argumentov uporablja žaljivke bom pa v odgovoru zgolj pripisal kako malenkost o njegovi kulturi - in še nikoli se mi ni zgodilo, da bi kdo ki se je podpisal z linkom na svoj blog pisal neprimerno - tudi če se glede nečesa v osnovi nisva strinjala - vsaj ne na mojem blogu.