Sunday, July 15, 2007

Kdo odgovarja če dehidriram?

Vnos ..blablabla in plastenk s pijačo na prizorišče ni dovoljen. Tako se je glasil napis na tabli, ki je urejala red na prizorišču Zbiljske noči. In če v zgodnjih urah varnostne službe še niso izvajale nadzora nad tem, kaj kdo vnaša na prizorišče, Okrog 22.30 pa so na vratih varnostniki podrobno proučevali vsebino torbic in nahrbtničkov, kup plastenk pa se je vedno bolj večal. Nekateri so vsebino v želji zagotoviti si zadostno količino tekočine pred vstopom spili, drugi pa so se luksuzu prinešene pijače odpovedali.
Zatopim, da je vnos alkohola na prizorišče prepovedan, čeprav se ga lahko - sicer po abnormalni ceni - kupi tam. Nikakor pa ne zastopim, v čem je štos prepovedi vnosa nealkoholne pijače. Glede na to, da je predvsem pri mladih tovrstno dogajanje povezano z nekaj več aktivnosti je iz popolnoma zdravstvenih razlogov (preprečevanje dehidriranja) vnos vode logičen - ter ekonomsko smotrn, glede na to da se voda na prizorišču prodaja po trojni (nisem preverjal ampak definitivno ne po komercialni) ceni.

Torej v kolikor bi nekdo dehidriral je za moje pojme kriv organizator, ker je prepovedal vnos tekočine na prireditveni prostor. Ne vem sicer zakaj je bila postavljena ta omejitev vendar pa niti razlog večje prodaje predrage pijače na prireditvenem prostoru ne more opravičevati morebitnih posledic zaradi dehidracije - v tem primeru bi moral prireditelj zagotoviti neomejene količine vode brezplačno. Če pa je posredi neznani varnostni razlog - podobno neumen kot se ga uveljavlja v letalskem prometu potem imam pa občutek, da je nekaj hudo narobe z mentaliteto organizatorja v smislu pretirane paranojičnosti. Ekološki razlogi pa tako ali tako nimajo teže, ker še dolgo ne bo tako, da na katerikoli prireditvi v Sloveniji nebi po tleh ostalo polno plastike in papirja.

4 comments:

Anonymous said...

Se strinjam, ampak prireditve so vedno bile in bodo komercialna zadeva. Če bi organizator želel ponujati brezplačno vodo, bi moram najdet sponzorja, kar pa mu očitno, ni bilo v interesu.
Zato je bila prepoved vnosa česarkoli - tako pač je...

Uros Pinteric said...

Sponzorjev je bilo več kot dovolj, voda pa tudi ni tako draga zadeva ane. Na cestninski postaji v Istri celo poletje stojijo cel dan prostovoljci z brezplačno pol-litrsko plastenko ohlajene vode za vsakega potnika v avtu. Enako bi lahko vsak obiskovalec dobil pol litra ohlajene vode na vhodu, za začetek.

Anonymous said...

lahko... sam pač ni... iz razloga, ki sem ti ga napisala. pač o tem ni razmišljal... that's it.

Anonymous said...

Verjetno bo kaka slaba reklama počasi kaj spremenila - je pa tako da če si kot noj potem vsak dela kot se njemu zdi - jaz pa le imam svoje pravice.